Tarieven

Counseling en psychosociale gesprekken worden in Nederland niet standaard vergoed door de basis zorgverzekering, evenmin als hulp bij rouw & verlies. Wel wordt in de meeste gevallen een deel van de kosten vergoed uit de aanvullende zorgverzekering, check hiervoor de voorwaarden van de eigen zorgverzekering. Praktijk Marianne Bal is aangesloten bij de beroepsvereniging NFG om de gedeeltelijke vergoeding mogelijk te maken.
Coaching trajecten worden in geen enkel geval vergoed. Echter kunnen de werkgever, diverse regelingen zoals re-integratietrajecten, het Persoons Gebonden Budget (PGB) en belastingaftrek mogelijkheden bieden voor een tegemoetkoming in de kosten. De gesprekken worden direct aan de cliënt gefactureerd en kunnen eventueel zelf worden ingediend bij de zorgverzekeraar of bijvoorbeeld bij de werkgever.

Een heldere (coach)vraag is de sleutel tot een succesvol traject, het intake/ kennismakingsgesprek is daarom vrijblijvend (indien er daarna een traject volgt). Dit eerste gesprek duurt ongeveer 45 minuten waarin we jouw vraag en doel helder proberen te krijgen. Ook geeft het jou de mogelijkheid om te kijken of er een klik is. Want dat is het allerbelangrijkste voor een succesvol traject.
De daarna volgende gesprekken duren een uur. Gemiddeld beslaat een traject tussen de 5 en 10 sessies. Tarieven en alle andere mogelijkheden voor een traject licht ik graag mondeling toe.


Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP), lid nr 232766
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NGF), lid nr 9407%d bloggers liken dit: